Ons verhaal

Geschiedenis

Het verhaal van Vluchtheuvel de Pinksterzending begint in 1961. Margaretha Adriana Alt keert, na 49 jaar in Indonesië te hebben gewoond en daar lange tijd als zendelinge te hebben gewerkt, terug naar Nederland. Ze begint in Arnhem een vereniging samen met oud-leden van haar zendingswerk in Indonesië…

Zuster Alt overlijdt op 22 maart 1962, maar de vereniging zet door. In 1963 wordt de Vereniging “De Pinksterzending” goedgekeurd bij Koninklijk besluit nummer 95. De Pinksterzending begint met het uitgeven van het maandblad ‘Gouden Schoven’. Naast gemeentewerk in en rond Arnhem helpt de vereniging ex-gemeenteleden uit Indonesië die naar Nederland komen met pastorale zorg.

Vanuit het gemeentewerk in Arnhem ontstaat er in 1974 het kerkgenootschap ‘De Pinksterzending’. In oktober 1997 gaat er een dochtergemeente in Rijkerswoerd van start, die sinds 1 januari 2005 zelfstandig is geworden.

In 2013 verandert De Pinksterzending haar naam in Vluchtheuvel De Pinksterzending. In 2015 krijgt Vluchtheuvel de Pinksterzending een nieuw gebouw aan de Dennenweg 100 in Arnhem.

Lees meer over de geschiedenis van Vluchtheuvel de Pinksterzending, leven en werk van Zuster Alt op de website van Gouden Schoven.

Meer informatie